04 | Listopad | 2021 | Střelba Morava
Who's Online
0 visitors online now
Archivy

Tages-Archive: 4.11.2021

Nové sídlo vzduchovkové střelnice RSCM

O tom, že vzduchovková střelnice RSCM na Hybešove ulici na jaře letošního roku pro nevhodne hygienické podmínky ukončila provoz víme. Trvalo několik měsíců, aby se našly nové prostory, které několik nadšenců zvelebilo a do provozu uvedlo novou střelnici pro vzduchové zbraně. RSCM v Brně tak po několika měsících nečinnosti dočkalo nového lepšího stánku.

Byli jsme jmenované zařízení navštívit a přesvědčit se o pozitivních změnách. Sklepní prostory v budově „Kovoterm“ na ulici Cejl dříve sloužily jako sklad papíru. Z požárního hlediska bylo nutné sklad vyklidit. Zástupci managementu vyšli potřebám ČSS vstříc a došlo k dohodě o dlouhodobém pronájmu na dobu 10 let. Výhodnému pronájmu. Prostory jsou téměř 2x větší s potřebným zázemím. Pracovníci RSCM, treneři a dobrovolníci pod vedením vedoucího RSCM pana Helešice zbudovali nové šatny, sklad a malou rozcvičovnu. Prostory o rozměrech 40×17 m jsou osazeny 20 stanovišti pro VzPu a Pi, 10 stanovišti pro VzPu L a dvěma RP stavy pro VzRP. Pro špičkové representanty je instalováno terčové elektronické  zařízení.Prostory za závodníky jsou dostatečné a umožňují volný pohyb  trenerům, rozhodčím a rodičům. Střelnice je čistě vymalovaná, dostatečně osazená svítidly,  dobře větratelná a vytápěná. Provoz střelnice je celotýdenní v pracovní dny se trénuje a  víkendy jsou vymezeny pro soutěže. V areálu je velké parkoviště. Velkou výhodou je také dostupnost prostředky MHD.

Oproti podmínkám na Hybešové ulici kde byla střelnice ve 4. patře bez výtahu, kde se topilo plynem a bylo zima, kde prosakoval strop a sociální zařízení bylo nedostatečné si RSCM výrazně polepšilo. Snažili jsme se několika snímky střelnici představit.

admin

 

Věříme, že střelnice přiláká nové zájemce a pod vedením trenérů Helešice, Dudy, Černého, Borůvky a Hlaváčka se z nadějí stanou státní representanti. 

Brno

Naši činnost a provoz finančně podporuje město Brno

 

 


 


 

banner_css


 

Kalendář
Listopad 2021
Po Út St Čt So Ne
« Zář   Pro »
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930