Mladí pistoláři s kompletní sadou medailí | Střelba Morava
Who's Online
0 visitors online now
Archivy

Mladí pistoláři s kompletní sadou medailí

Zlato, stříbro, bronz.

O víkendu 13. – 14. 10 proběhlo, V Rýmařově, Mistrovství České republiky v národních, vzduchovkových, disciplínách. Přesto, že tyto disciplíny nejsou zařazeny jako oficiální, v rámci ISSF, přesně kopírují disciplíny, které se střílí v kulové sezóně a
jsou vynikající průpravou nejen pro ně , ale i pro vzduchovkovou střelbu samotnou a startuje v nich celá česká, zvláště juniorská a dorostenecká, střelecká špička.
Využili jsme toho, že mladí střelci SSK Kuřim, zařazení v RSCM Brno, dostali k dispozici špičkové zbraně pro tyto disciplíny a M ČR jsme se zúčastnili.
  Přestože jsme mnoho času, po dlouhé kulové sezóně, na přípravu a tréninky neměli, odvezli jsme si, z M ČR, kompletní sadu medailí.
  V sobotním závodě ve Vzduchovkové rychlopalné pistoli 2×30 si bronzovou medaili, díky oběma vyrovnaným polovinám závodu vybojoval Michal Němec.
 
Nedělní závod nám dopřál hned dvě umístění na stupních vítězů.
  Nejprve, v disciplíně Vzduchová sportovní pistole 30+30, obrovsky překvapila Maruška Hojovcová, především excelentním nástřelem 291 bodů z 300 možných, na otočný terč, což je výsledek, který dosahují jen specialisté rychlopalníci, si poprávu vystoupila na druhý stupínek pro stříbrnou medaili.
 
A konečně tu zlatou medaili a titul Mistři republiky si, díky vyrovnaným výkonům všech členů, odvezlo družstvo ve složení Marie Hojovcová, Roman Přichystal a Michal Němec, s více jak dvacetibodovým náskokem před druhými v pořadí.
  Do celkového hodnocení je potřeba ještě zmínit i další, byť ne medailové, ale i tak velmi hodnotné výkony a umístění dalších mladých střelců SSK Kuřim a to 2 x 4. místo Romana Přichystala v disciplínách Vzduchová standardní pistole 3×20 a
ve Vzduchové  sportovní pistoli 30+30 a ve stejné disciplíně i velmi pěkné 7. místo Ivy Utíkalové.
Celkově se naši střelci ve všech disciplínách, v opravdu silné konkurenci, což dokazuje překonání pěti českých rekordů, v jednotlivcích i družstvech,  umístili všichni do desátého místa.

Všem, k dosaženým výsledkům, gratuluji.

Karel Borůvka
trenér pi disciplín JMKS

Brno

Naši činnost a provoz finančně podporuje město Brno

 

 


 


 

banner_css


 

Kalendář
Srpen 2024
Po Út St Čt So Ne
« Zář    
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031